Food Traveller

A bird's eye view on food!

Wij helpen foodondernemers van kleine tot grote bedrijven op weg bij hun exportactiviteiten. Deze ondersteuning loopt uiteen van het geven van advies op strategisch niveau tot ondersteuning bij de verkoop van producten in het buitenland of voor buitenlandse bedrijven in Nederland.

Onze expertise en ruime ervaring (meer dan 30 jaar) binnen sales & marketing geeft een eerlijke, professionele kijk op verkoopmogelijkheden, relevante verkoopkanalen en netwerk samenwerkingen.

Arjan van dongen Sales export consultant
Sales support for food

Let’s do business. It’s personal.

Je exportplannen vallen of staan met de juiste sales & (marketing) organisatie. Of export partners, die het beste passen bij jouw bedrijf. Strategisch sales advies helpt je vanaf het eerste marktonderzoek tot en met de entree op de exportmarkt en uitbouw van jouw exportactiviteiten. Praktisch en betrokken.

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm dus moeten de bedrijven het bestaande team optimaal benutten. Maak gebruik van onze senior kwaliteiten in de salesbegeleiding van de bestaande verkoopteams.

Business development food

Iedere ondernemer of manager heeft wel eens de behoefte om over zijn of haar bedrijf te sparren. Of misschien heb je een briljant export idee. En wil je nieuwe markten of productgroepen verkennen Maar hoe verken je de kansen en zet je ze om in een rendabel businessmodel? Wij beantwoorden deze vraag met het uitwerken van een systematisch plan van aanpak. Inhoudelijk en gedetailleerd.

Marktentree in retail, gastronomy, online

Wij focussen ons op de BENELUX, DUITSLAND en SCANDINAVIE. Daar ligt ruim 30 jaar sales & marketing ervaring. Die praktijk kennis in combinatie met hoog kwalitatief expert network borgt de kwaliteit van ons transparante en eerlijk advies. Door onze werkzaamheden in Europa zijn we op de hoogte van relevante trends, specifieke kwaliteitseisen, gewenste keurmerken (bio, free from, nutriscore, vegan) en volgen we ontwikkeling op het gebied van convenience. Professioneel en actueel.

Modern lead generation

Wij beschikken over een kwalitatief netwerk van professionals in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Het doel is altijd kwalitatieve leads. Die bereiken we niet alleen via koude acquisitie, maar juist door de inzet van relevante content, die we online zichtbaar maken en online bezorgen bij de gewenste doelgroep. De lead campagnes worden begeleid door onze online B2B expert. Offline en Online.

Experience in following productcategories

Noten en gedroogde zuidvruchten
Snacks en Chips
Brood snacks
Koolzaadolie koudgeperst
Tex Mex
Noten repen
Convenience
Bakkerij Bake-Off
Gedroogde peulvruchten
Verse degen
BIO
Vegan

Expertise

Marktkennis, business development, beoordelen salespotentie bedrijven, inlevend vermogen waardoor antwoord gegeven, kan worden op vragen als:

  • Is mijn product geschikt voor export en zo niet wat dien ik te veranderen?
  • Voor welke landen kan mijn product interessant zijn.
  • Welke type klant moet ik zoeken, bijvoorbeeld Retail direct of via Distributeur en
  • hoe pak ik dat vervolgens aan.

Werkwijze

  1. Kennismaking voor persoonlijke match, die altijd de basis vormt voor de samenwerking
  2. Analyse van bedrijf & assortiment om de exportpotentie in kaart te brengen
  3. Professioneel advies welk marktsegment te bewerken via welk distributie kanaal
  4. Match making – contact leggen met potentiële klanten
  5. Sales en/of commerciële begeleiding bij introductie en uitbouw van de omzet

Logo

Heeft u interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nederlands
English